TEHNOLOGIJA

Komercijalno vozilo ne treba da bude obično vozilo. Glavni kvaliteti komercijalnog vozila su pouzdanost i izdržljivost, čak i u najzahtevnijim uslovima. Savremena tehnicka rešenja, sastavni delovi vodećih svetskih proizvođača, stroga kontrola kvaliteta i pažnja prema svakom detalju su karakteristične osobine NEXT, zahvaljujući kojima ovo vozilo radi bez otkazivanja.

NOVE TEHNOLOGIJE

Da bi proizveli vozila Gazelle NEXT koja odgovaraju najvišim automobilskim standardima, u fabrici automobila Gorkovski specijalno su za tu svrhu postavljene nove automatizovane linije za zavarivanje, modernizovana je lakirnica, montirana nova oprema za kontrolu i testiranje vozila.

NAJNOVIJI UVOZNI SASTAVNI DELOVI, GLAVNI SISTEMI I AGREGATI

Upravljac sa hidropojačivačem ZF, amortizeri i mehanizmi kočenja Mando, kvačilo Sachs, kočnice Bosch, hladnjak T-Rad, sinhronizatori menjača Hoerbiger, oslonci motora Anvis, kardansko vratilo Tirsan Kardan, manžetne zadnjeg mosta Rubena, brave na vratima Kiekert, šarke i graničnici vrata Edscha.

VISOKA SIGURNOST

Sigurnost vozila je proverena i potvrđena pojačanim testovima u fabrici i testovima na putu. Svi glavni sistemi su uspešno prošli proveru na specijalnim trasama poligona za testiranje i na javnim putevima. Ukupna pređena kilometraža tokom testiranja premašila je 2 500 000 km.

DIZEL MOTOR CUMMINS EURO 5

Lagan, kompaktan i ekonomičan motor Cummins ISF 2,8 ima dodatnu snagu i obrtni momenat. To je omogućilo da se za njega odaber u optimalna podešavanja koja obezbeđuju dug životni vek, odlične dinamične i vučne karakteristike uz nisku potrošnju goriva. Zahvaljujući ovim faktorima, Gazelle Next se bez problema moze koristiti u ekstremnim uslovima na putu i ekstremnim klimatskim uslovima, cak i kada je vozilo potpuno opterećeno tovarom.

NOVO PREDNJE VEŠANJE

U NEXT vešanju je primenjena modulska šema koja spaja ram, usmeravajuće vešanje, upravljački mehanizam i stabilizator poprečne stabilnosti. Korišceni su visokokvalitetni sastavni delovi domaćih i inostranih proizvođača. Prednje, nezavisno vešanje sa dvostrukim viljuškama i glavčinom NEXT obezbeđuje udobnost pri vožnji, stabilnost na putu i dobru kontrolu upravljanja.

DUŽA GARANCIJA, MEDUSERVISNI INTERVAL I ŽIVOTNI VEK VOZILA

 Garancija na vozilo je 3 godine ili 150 hiljada pređenih kilometara (jedan od najboljih uslova garancije u klasi).

 Međuservisni interval je 20 000 km.

 Dizel motor Cummins koji odgovara standardu Euro 5. Njegov životni vek je 500 hiljada km.

 Visoka preostala vrednost.

MENJAČ

Ležajevi SKF, sinhronizatori Hoerbiger, kao i poliranje zubaca zupčanika čine
nečujnim rad menjača vozila NEXT, omogućavaju da se sa manjim naporom menjaju
stepeni prenosa i povećavaju sigurnost celokupnog sklopa.

AMORTIZERI

Garancija na Mando amortizere je 2 godine ili 100 hiljada km - ovo je najbolja
ponuda koju nema ni jedan proizvodač sličnih vozila.