Gazelle je najpopularnije komercijalno vozilo u Rusiji I mnogim zemljama kao što su Belorusija, Ukrajina i Kazahstan.Ono je jednostavno, udobno, ekonomično i pouzdano vozilo, koje je svakako dobar poslovni odabir. Gazelle nema konkurenciju u Rusiji. Specifičnog je dizajna , prilagođeno teškim i lošim putnim uslovima,a minimalni radijus okretanja u mestu čini ga vrlo lakim za manevrisanje i rukovanje. 2010-2011 Gazelle familija je uvećana za jednog ozbiljnog člana,a to je GAZELLE BUSINESS.

Gazelle Business je veoma efikasna za sve vrste aktivnosti kako u normalnim uslovima tako i u svim esktremnim uslovima rada, svim vrstama podloga i pruža rešenje za širok niz transportnih zadataka a sa najmanjim troškovima. -pogon na 4 točka čini ga lakim za kontrolisanje i manevrisanje što omogućuje korisniku da pruža usluge na najnepristupačnijim mestima na kojima običnim modelima vozila nije bio u stanju da priđe i određene zahteve izvrši.

Promene su urađene i unapređene na 20 glavnih tačaka na vozilu, volanu, menjaču, klima uređaju, transmisiji i enterijeru.

Novi ZF sistem na menjaču je značajno unapredio i olakšao rukovanje.Kočioni sistem marke Bosch je pokazao odličan kočioni odgovor.Unapređeni amortizeri marke Sachs poboljšali su kvalitet vožnje, povećali stabilnost, omogućili veću brzinu kretanja i smanjili zanošenje vozila pri kočenju.

Glavne promene su postignute na umanjenju korozije. Delovi vozila koji su najviše izloženi korozivnom okruženju, soli, prljavštini i buđi su napravljeni od pocinkovanog čelika.

Značajne promene se takođe odnose na sigurnosni sistem, sigurnosne pojaseve koji su instalirani na sedištima tako da podnose opterećenje od 1.15 do 1.5 tona. Držači za glavu su instalirani i na zadnjim sedištima, a vrata omogućuju brzu evakuaciju u slučaju nesreće.

Što se tiče enterijera, koji je unapređen, poenta je stavljena na udobnost vozača i putnika. Podignuta je visina krova, koja sada omogućuje kretanje i visokim osobama. Ubačena su lepa i udobna sedišta, a pod je pogodan za čišćenje i održavanje higijene.

Po želji kupca, vozilo može biti opremljeno klima uređajem, muzičkim sistemom kojim se upravlja direktno sa volana kao i mnoge druge opcije.