GAZ GROUP

Sedište GAZ Grupe se nalazi u Rusiji u gradu Nizhny Novgorod (Nižnji Novgorod) i ona je ruski konglomerat koji sadrži 13 proizvodnih postrojenja u osam regiona Rusije, kao i prodajne salone i servis. GAZ Grupa proizvodi laka i srednja komercijalna vozila, kamione,autobuse, automobile, opremu za izgradnju puteva.

GAZ Group je holding kompanija konsolidovana sa QAO GAZ, okuplja više mašinskih sektora koji su pridružnice OJSC GAZ.

Lider je komercijalnog tržista komercijalnih vozila i zaokuplja 50% segmenta prodaje lakih komercijalnih vozila i skoro 75% segmenta prodaje autobusa. Glavni proizvod koji obeležava kompaniju je lako komercijalno vozilo nove generacije GAZelle NEXT. Gaz Group je lider u auto industriji što se tiče kreiranja i proizvodnje eco-friendly tipova vozila, uključujući vozila sa alternativnim vidom napajanja gorivom.

GAZ Grupa je podeljena u šest divizija, koja ima svaka svoju pod proizvodnju a jedna od njih je i Gorky Automobile Plant glavna karika grupe, koja privređuje više od pola finansijskog obrta cele GAZ grupe.

Gaz grupa konstantno radi na poboljšanju volumena proizvodnje i implementiranju novih tehnologija.

Zajedničke projekte izvodi sa kompanijama Volkswagen/Skoda, General Motors i Daimler, pa je tako GAZ renovirao preko 200.000 kvm proizvodnog pogona i logističke oblasti i utvrđen je novi trening centar.