DIZAJN

U kabini se osećate kao da ste kod kuće. Upravo tako treba da se oseća vozač za kojeg vozilo nije samo sredstvo transporta, vec i njegovo radno mesto. Bas tako se i oseća svako ko sedne na vozačevo mesto novog Next-a. Od dimenzija kabine do audio uređaja - ovde je sve pažljivo osmišljeno.

KARAKTERISTIKE KABINE

Kabina Next je komforna i prostrana. Savršena ergonomija i pažnja prema detaljima, odlične su osobine kabine Next.

Široki otvor za vrata.

Nizak stepenik.

Udobno ulaženje i izlaženje.

Vrata se čvrsto fiksiraju u međupolozajima.

NIZAK NIVO BUKE

Zahvaljujući naprednim tehnološkim rešenjima, kabina Next se ističe niskim nivoom buke i vibracija. Nosači kabine i prigusni elementi, koji su smešteni u modulu prednjeg vešanja, izoluju kabinu od vibracija.Visoka apsorpcija energije vešanja omogućava udobnu vožnju čak i po neravnom putu.

NIŠE, PREGRADE, KASETE ZA ODLAGANJE

Brojne niše, kasete i pregrade (u centralnoj konzoli istrumenata, ispod unutrašnje strane praga i ispod vozačevog sedišta) omogućavaju da sve što je potrebno tokom puta bude pri ruci.

*Po želji vlasnika, postoji mogućnost da se ugradi plafonska konzola i dodatni dzepovi u vratima.

PRIJATAN AMBIJENT U KABINI

Visoko efikasan klima uređaj Delphi obezbeđuje brzo hlađenje i zagrevanje kabine, kao i brzo odmagljivanje svih prozora: već posle 5 minuta vi ćete zaboraviti na hladnoću koja je napolju. Efikasna izduvna ventilacija i unutrašnji filter prečišcavaju vazduh u kabini. Novi hladnjak, koji se sastoji od dva posebna dela, značajno povećava efikasnost sistema za hlađenje, bez rizika od pregrevanja.

* Po želji vlasnika Next se može opremiti i klimatizacijom i Webasto grejačem motora pre startovanja, koji povećava brzinu zagrevanja kabine.

SISTEM ZA UPRAVLJANJE

Vozači bilo koje konstitucije i visine osećaće se udobno za upravljačem Next, zahvaljujući podesivom i bezbednom stubu upravljača. Novi ZF upravljački mehanizam sa hidropojačivačem povećava preciznost upravljanja i stabilnost vozila na neravnim putevima.To je rezultat objedinjavanja sistema za upravljanje i prednjeg vešanja u jedan modul.

Visoka apsorpcija energije vešanja omogućava udobnu vožnju po neravnom putu.

INSTRUMENT TABLA

Na instrument tabli sa efektom soft touch, postavljen je putni kompjuter sa glavnim parametrima rada vozila. Jačina osvetljenosti instrument table može da se podešava.

AUDIO UREĐAJ

Za udobnost klijenata, već u osnovnoj opremljenosti vozila, izvršena je audio priprema sa ISO priključcima za uključivanje akustičnog sistema ili kontrolnog sistema, a takođe su postavljena i 2 zvučnika.

* Vreme provedeno u putu učiniće zabavnim savremeni audio uređaj sa USB portom, cija se kontrolna dugmad nalaze na upravljaču. Kupcu ostaje samo da izabere zeljeni format stereo uredaja 1 ili 2 DIN.

ELEKTRIČNI PODIZAČI STAKLA I ELEKTRIČNO PODEŠAVANJE RETROVIZORA

U osnovni model Next su uključeni Brose električni podizači stakla sa optimalno brzinom otvaranja/zatvaranja prozora za 5-6 sekundi. Funkcija za zagrevanje bočnih retrovizora obezbeđuje dobru vidljivost čak i pri vrlo niskim temperaturama.

*Električno podešavanje retrovizora omogućava korigovanje preglednosti pozadi svakom trenutku.

UDOBNO VOZAČEVO SEDIŠTE

Udobno vozačevo sedište sa poboljšanom anatomskom podrškom i sa pet nivoa podešavanja je jos jedna prednost Next. Optimalna tvrdoća i oblik sedišta omogućavaju udoban položaj za upravljačem, što mngo znači vozaču prilikom dugog putovanja.